måndag 16 april 2012

Den nordliga delen av denna gröna ö

Vi besökte Nordirland och Belfast förra helgen. Belfast och dess invånare gav oss fantastiska intryck upprepande gånger:

1. Vilken fin tågstation, riktigt mysig!
2. Kolla, de har gratis buss in till stan, det är bara att visa upp tågbiljetten!
3. Oj, vårt försök att hitta till vandrarhemmet utan karta misslyckades ganska grovt... Låt oss gå in på den här lilla butiken och fråga efter vägen. Vad snäll hon är som ringer till sin make och ber om vägvisning, när hon själv inte vet hur hon ska förklara!
4. Wow, hennes man kommer och hämtar upp oss och ger oss skjuts till vandrarhemmet istället!
5. Vilket trevligt vandrarhem! Killen i receptionen erbjuder oss att betala senare om vi inte har kontanter just nu.
6. Nu får vi en rundtur på hela vandrarhemmet också! Vad bra, nu vet vi var allt finns här.
7. Black Cab Political Tour som tjejen som jobbar här tipsar om verkar intressant. Vad snällt att hon ringer och bokar den åt oss. Dessutom ska hon höra om det är fler som vill med, så då blir det ju förhoppningsvis billigare!
8. Kolla, en måltid och en pint från £5, vad billigt! Och slutnotan hamnade verkligen på knappt £12 för två huvudrätter och två öl.
9. Den här tjejen som jobbar här är verkligen sjysst, vi frågade bara efter förslag på matställen och hon tipsar oss om att de här två personerna också ska gå ut och käka, så vi kan gå tillsammans!

3 kommentarer:

  1. Vad härligt :) Det kanske är Belfast man ska turista i, helt enkelt?

    SvaraRadera
  2. Jag trodde hela tiden att det skulle komma en slutkläm att det var så ni önskat att det hade varit. Men det var alltså så bra så det var sant t.o.m. Icke illa!

    SvaraRadera