söndag 15 april 2012

Boende i Japan - check!

Nu har vi även bokat klart allt boende i Japan. Det blev lite knasigt, för vi var lite snabba med att boka JGH Tokyo så vi har tre olika bokningar på det! Ville inte ha en fjärde, så vi har letat desperat efter något annat inom vår budget. Till slut blev det Khaosan Tokyo Asakusa Annex som ligger lite utanför vår budget, men å andra sidan så ligger JGH lika mycket under vår budget och vi bor många nätter där. Det jämnar alltså ut sig i slutändan! Roligt att få se olika hotell/hostels dessutom. Asakusa ligger mycket närmare "centrum" än vad JGH gör, så det är ju positivt också.

Vi ska alltså bo två nätter på Hotel Horidome Villa, sedan några nätter i sovsal på JGH följt av 2 nätter i en kapsel på JGH, följt av ytterligare några sovsalsnätter på JGH... På min födelsedag flyttar vi till Hotel Nihonbashi Villa för en natt. Ville lyxa till det litegrann när jag trots allt fyller år. Men inte för mycket, vi har trots allt en budget vi måste följa! Nihonbashi är bara ett 2** hotell, men det ser superfint ut och har fått jättebra recensioner! Lite trevligare än en sovsal som delas med massor av andra människor.

De fyra sista nätterna i Tokyo bor vi alltså på Khaosan Tokyo Asakusa Annex, och sedan tar vi tåget till Kyoto och bor på vad vi tror är ett systerhostel till det nyss nämnda, för det heter nämligen Khaosan Kyoto Guest House. Sista natten i Japan blir på Hostel Toyo i Osaka.

----------------------------------------------------------

Nu är vi på väg. Det är inget mer vi kommer förbereda, förutom att köpa saker som reselakan, ordentliga skor osv. Men alla bokningar är klara. Vi har ju tre nätter i Shanghai klara, och sen får vi se vart vi åker. Kanske bokar vi nästa boende när vi är i Japan, kanske väntar vi tills vi har kommit till Kina.

Det vi måste göra nu är dock att avboka de hotell som jag bokade inför våra visumansökningar. De ville ha adresser till hotell, så jag bokade några random hotell på booking.com, för att vara på den säkra sidan. Det är gratis bokning och gratis avbokning där, så det passade bra.

1 kommentar:

  1. Snacka om mkt att fixa & greja med innan en sådan resa. Jag skulle bli helt snurrig av allting. :p Men det är så häftigt! Ska bli så kul & se alla bilder ni tar sen. För det hoppas jag att det kommer ut sådant sen. :D

    SvaraRadera