söndag 20 maj 2012

Vanlig utelunch i Tokyo

Du beställer och betalar maten i en maskin, får en biljett. Inne i restaurangen finns köket bakom bardisken - gästerna sitter bredvid varandra runt om köket. Slå dig ner, ge din biljett till personalen. Ta ett glas vatten. Det ingår, tillbringare finns utställda överallt på disken. Maten kommer strax ut, den är oftast så gott som färdig redan, berorende på vad du beställt. Det är bara att käka och sen gå.

På nudelstället vi åt på i Shibuya igår så hälsade alla i personalen alla gäster välkomna i kör när gästerna kom in.

Hur effektiva och smidiga är inte de här restaurangerna? En kan inte annat än älska det. Japaner är ett fiffigt folk. Mer om det kommer senare i bloggen, var så säkra.

1 kommentar:

  1. Så har de ju på tex Max här i Sverige också faktiskt. Att man beställer & betalar i en automat direkt du kommer in typ om man vill. :p

    SvaraRadera