måndag 21 maj 2012

Underbara Ueno

Idag besökte vi stadsdelen Ueno och Ueno park. Ueno är mycket mer genuint jämfört med Shibuya. Det är mindre västerländskt och känns mer exotisk. Priserna är också mycket lägre. Vi åt goda udonnudlar med curry på ett ställe som vi hittade tack vare att de utanför har en stor skål med nudlar och rörliga ätpinnar! Ska lägga upp en film när jag har möjlighet. Ueno har smala gator med markadsliknande affärer/stånd. Här kan en hitta mest skor, kläder, färsk frukt och fisk/skaldjur.

Ueno park är fint, önskar att jag ska få komma hit under körsbärsblommingen nån gång. Sebastian berättade om hur härligt det var när han besökte parken under blommningen för fyra år sen.

I parken satt en kille och spelade på egengjorda instrument. Vi stannande och gav honom några slantar, och då började han visa oss massa grejer med hans instrument och det kom fler och fler japaner som stannade för att lyssna. Vi blev kvar där i över en halvtimme! Det var trevligt, killen var så charmig. Han är med i Lonely Planets guidebok över Tokyo!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar