måndag 2 juli 2012

Fast i Chengdu

Vårt nästa stopp är Guilin, men det går bara ett enda litet tåg dit från Chengdu = fullbokat samma dag som biljetterna släpps. Vi är därför fast i Chengdu till den 10 juli! Vad gör en här så länge? Ingen vet, inte ens Mr Panda.

Men det finns i alla fall tunnelbana här, så vi kan roa oss med en av våra favoritsysselsättningarna: Tackla kineser som försöker tränga sig på vagnen innan vi kommit av. Vi sysslade med det individuellt den första veckan i Kina, ovetande om att den andra också hade samma mission. Här i Chengdu samarbetar vi. Vi ställer oss som en mur framför dörren när det är dags att gå av, så ingen kines kan ta sig in innan vi kommit ut. Eller ok, inte på Sebastians sida i alla fall; han är lite mer mur än vad jag är, kan erkännas.

Skitroligt!

2 kommentarer:

  1. Låter som en trevlig sysselsättning! ;) Trist att ni inte kan resa vidare förrän den 10:e :/ Hoppas ni hittar massa att göra!

    Det går sådär, finns inte mycket för honom att söka... Just nu väntar han på svar från ett företag som sökte dansktalande support. Men när han ringde dem sist så sa de att de inte ens visste vart de skulle hålla utbildningen, så de hade inte ens börjat kolla igenom ansökningarna. En månad efter att ansökningstiden gått ut. Känns väldans seriöst det.

    SvaraRadera
  2. Låter kul att stoppa småkineser :) Vad ska ni hitta på i en hel vecka till på samma ställe?

    Svar: Nejdå, det är omogna röda vinbär :)

    SvaraRadera