torsdag 19 juli 2012

Välkommen till Hong Kong

Vi har lämnat folkrepubliken Kina. Att ta sig till Hong Kong gick väldigt smidigt. Mycket intressant upplevelse att promenera över gränsen. Sånt en kan göra från Sverige till Norge. Vi lämnade Kina genom Lohuo port och blev utstämplade. Sen gick vi ca 100 meter till Hong Kongs gräns, fyllde i arrival cards och gick igenom passkontrollen. Sebastians passkontrollant var väldigt fashinerad av hans pass. Framsidan, inte insidan.

En rulltrappa upp växlade vi in alla våra kinesiska yuan till Hong Kong-dollar och köpte tågbiljetter till Hung Hom station. Tåget gick 10 minuter senare, och vi kom fram efter 50 minuter.

Vi hittade bussen till flygplatsen, växlade vår femma med en kille i kön och gick på. Fast det där med gratis wifi var en lögn. Nu är vi i alla fall på flygplatsen där det Finns gratis wifi. Ocensurerat internet. Hejdå VPN.

Vårt flyg är försenat en timme. Hurra! Som om vi inte skulle landa sent nog ändå.

Anledningen till att vi inte spenderade sista natten i Hong Kong är för att det är snuskigt dyrt här jämfört med Kina. Vi kände att vi inte riktigt hade råd. Synd bara att vi inte kollade upp det här för ett halvår sen, för då kunde vi valt att flyga till Malaysia direkt från Kina och skippa Hong Kong helt. Vi fick ju ändå inte se något här. Det är lätt att vara efterklok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar