lördag 28 juli 2012

Underbara Malaysia eller På väg till Tioman

Oh, vad vi tycker om Malaysia. De tutar inte i trafiken. De hojtar inte i monorail-tågen. Bussarna är bekväma, fint inredda och ganska säkra. Här finns god och billig mat. De flesta talar engelska. Vi kan läsa skyltar även om vi inte förstår vad som står. Väldigt mycket står dock på engelska. En del på enbart engelska t.o.m. Människor ropar hej för att de är trevliga, inte för att de vill att en ska handla av dem.

Det finns enbart en detalj som var bättre i Kina: hostelen. Vi bodde bara på trevliga och fräsha hostel i Kina, och en kände sig alltid välkommen. Hostel Cosmopolitan här i Malaysia var inte lika trevligt, fräsht och välkomnande.

Jag skriver detta på bussen från Kuala Lumpur till Mersing, sent lördag kväll (21/7). Bästa bussen hittills, slår nattbussen mellan Tokyo och Kyoto alla gånger. Rymliga säten som kan lutas långt bak. Sebastian får plats med benen. Mysig. Klädd i heltäckningsmatta.

Klockan är 23.30 så om tolv timmar har vi kanske precis gått i land på Tioman. Rankad som en av världens vackraste paradisöar. Det är nu ni kan bli avundsjuka på riktigt. Vi längtar inte hem ett dugg.

0.30
På nattbussen i Japan fanns filt. Jag hade inte tackat nej till en filt just nu, det hade jag inte.

1.10
Det blåser kallt överallt! Har bytt plats fyra gånger, inget blir bra.

1.15
Okej, denna buss slår inte nattbussen i Japan ALLA gånger.

3.45
Och så var vi hastigt och lustigt framme i Mersing. Mer än en timme före schemat. Nudå? Första färjan går kl 9... Taskigt att låsa toaletterna på busstationen bara för att det är natt. Vildkatterna håller oss sällskap. Söta, men lite skabbiga.

3.50
Pelle Svanslös

5.30
Vi tror att vi har hittat färjeterminalen och den lucka där vi ska hämta ut biljetterna. Undrar när luckan öppnar? Undrar när solen går upp? Den är nere så länge här så nära ekvatorn. Frågorna är inte relaterade.

5.45
Sebastian gick tillbaka genom stan för att gå på toa på KFC. Undrar om han kommer tillbaka snart?

8.00
Mannen i lucka 2 har FORTFARANDR inte kommit och första färjan går om en timme.

8.10
En holländsk kille ringde och väckte mannen, som nu är på väg.

8.30
Vi fick våra biljetter och lyckades få boardingkort till denna färja. Yeey!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar