torsdag 19 juli 2012

Det sista nattåget i Kina

Tisdag 15.07
Vi är fast på tågstationen skulle en kunna säga. 10 minuter efter att vi kom hit började det regna och nu är det ett dundrande åskväder. Jag som skulle på utflykt till Walmart... men det hinner väl ge sig, tåget går inte förrän vid 21-tiden.

Att ta sig tillbaka till Guilin var superlätt. Från hostelet gick vi 60 meter ut till stora vägen, vinkade in den första bussen vi såg och frågade: Guilin? Vi fick ett jakande svar och kunde gå på bussen. 5 yuan billigare per person jämfört med resan dit?

15.25
Kolla på bilden med väskorna och välj adjektiv själva: Är de egoistiska som inte bryr sig om att de blockerar vägen, eller korkade som inte fattar att de borde ställa väskorna åt sidan? Inget scenario är smickrande för dem.

Kan kinserna smygfota mig så kan jag smygfota deras bagage. Fair enough.

16.02
Sebastian roar småbarn genom att höja ett ögonbryn i taget.

17.14
Regnet gav sig inte, gick ut ändå. Men hittade inte Walmart på gatan där det ska ligga. Typiskt. Taxichauffören fick lite roligt i alla fall.

21.08
Vi är i de vitas vagn, finns över tio västlänningar här inne. Vi har tidigare åkt med samma tåg som kanske max två, och nu är vi jättemånga i samma vagn. Intressant. Av 19 vagnar hamnar alla vita i samma...

21.18
Det finns AC förresten! Yeeey! Extra tacksamt för mig som sover i överslafen. I överslafen i "kupén" bredvid, bör tilläggas. Vi hade tur som fick biljetter överhuvudtaget till det här tåget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar