måndag 11 juni 2012

Su Zhuo Hao - på väg till Kina

Fredag 12.30
Nu är vi på väg till Kina. Vi är ensamma i vår fyrmanshytt, så det är nice. Stor hytt, stort fönster Synd att det är så disigt och regnigt ute. Finns inte jättemycket att göra ombord, men det ska bli skönt att bara slappa och göra ingenting i två dagar. Det finns ett mahjongbord, om vi skulle bli sugna på det. Hehe. Om en visste hur det går till.
Just nu sitter vi i sköna fåtöljer i Forward Lounge, med utsikt rakt fram i färdriktningen, vilket kanske hörs på namnet. Det spelas jazzmusik i varenda högtalare på båten. Ja, vi har det gött här.
Fredag 13.10
Vi åkte under en bro för en stund sen, och vad hände då? Jo, färjan visade upp sin sanna(?) sida som sightseeingbåt! Ur högtalarna berättade de lite kort om nyss nämnda bro. Intressant.
Fredag 19.30
Vi missade lunchen, för restaurangen har bara öppet vissa tider. Fick bli varsin kopp nudlar från en nudelmaskin. Till middag åt vi friterat fläskkött med 5 pommes frites till. Det står vi oss nog länge på...
Lördag 10.00
Igår kväll sjöng vi karaoke. Till och med jag. Baren var tom så när som på en kinesisk kvinna som sjöng operaliknande låtar.
Gratis frukost idag, vilket vi fick veta tack vare en bartender igår. Han sa ut utlänningar sällan vet att frukosten är gratis. Och nej, vi visste inte det.
Lördag 23.40
Idag provade vi japanskt bad. Vattnet var skållande hett och rummet bastuvarmt.
För övrigt har vi gjort just ingenting. Spelat på mobilerna och läst böcker/tidningar. Jag hade tänkt tipsa er om boken jag läste, men har glömt författarens namn. Det är i alla fall en brittisk kriminalroman som heter "A place for execution". Grymt spännande bok.
Söndag 10.00
Ny tidszon. Vi är på väg in till Shanghai nu, ser land på båda sidor om färjan. Hej Kina!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar