tisdag 12 juni 2012

Lite om Shanghai

Folk är påträngande och försöker tvinga på oss saker/mat. Folk kör mot rött ljus hela tiden. Och när de svänger lämnar de inte företräde för fotgängarna som har grönt. Folk tränger sig på tunnelbanan innan de som ska av hinner gå av.

Men de är hjälpsamma i alla fall, och de som kan engelska tar chansen att prata med oss. Det är trevligt. Alla är så nyfikna för att vi är västerlänningar. De stirrar öppet på oss. Stirrar, skrattar och pratar om oss. Det var inte så mycket sånt i Japan jämfört med här. Det är en annorlunda känsla.

Vi har redan hunnit prova spännande mat. Söndag kväll åt vi stekta nudlar inpaketerade i en pannkaka. Till lunch på måndagen provade vi nån slags nudelröra, som inte var god och som var så stark att jag fick ont i läpparna. Det fick vi slänga bort och köpte istället varsitt pitabröd med kött i. Kanske innehöll det mer fett än kött, men det var okej. Till middag köpte vi stekta nudlar av en kvinna med matvagn, och så satt vi och käkade vi ett av hennes medhavda bord, mitt på gatan.

Vi har köpt tågbiljett till Beijing. På onsdag vid 18-tiden kliver vi på ett tåg som tar oss dit på 15h för knappt 200kr. Säng, vad är det? Vi är hardcore och kör på "Hard seat". Det kan jämföras med andra klass i väst, har vi läst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar