lördag 30 juni 2012

Mer om tågresande i Kina

Du kommer vanligtvis inte in på tågstationen utan biljett. På stationen finns det givetvis varmvatten om du vill avnjuta en kopp nudlar medan du väntar. Finns ingen sittplats så sitter du på bagaget, en tidning på golvet eller på huk. Varje avgång har ett anvisat väntrum. Incheckningen på stora stationer börjar ca 30 min innan avgång. Då visar du din biljett och tar dig sedan bort till rätt perrong.

Många kineser har med sig stora kartonger eller tygsäckar som bagage på tåget. Inte råd med resväska?

Kinesiska tåg är riktigt långa. Detta tåg har 18 vagnar.

<b>På nattåget mellan Xi'an och Chengdu, fredag 20.30:</b>

På det här tåget säljer de kringgående bland annat plastpallar och tofflor. Say whaat?

Den här resan har vi båda underslaf, vilket innebär att vi äger bordet mellan oss. Slipper ha alla grejer i sängen.

Vi fick med oss gratisnudlar och gratiskex. En kille lämnade kvar det på vårt rum efter att han checkade ut häromdagen. Vi är inte de som säger nej till en kopp nudlar och ett paket kex, det är vi inte. Kexen var goda att doppa i Sebastians nudelspa.

Ja, idag är alltså dagen då vi doppade salta kex i en kopp nudelsoppa. We truly did not see that one comming.

<b>Uppdatering, 22.00</b>
Tofflorna jag nämnde ovan är flip flops i tyg?! Min juice/saft-flaska som öppnades för 2 dagar sen smakar numera kolsyra. Den första drickan vi känner till som gått baklänges...

<b>Lördag, 11.00</b>
Personalen går runt och viker ihop sängkläderna. Nu ligger de lika fint som när vi gick på igår. Frågan är nu hur många gånger de återanvänds?

Ville vi se detta? Nej, det ville vi inte. Är vi förvånade? Egentligen inte. Men Sebastian är förvånad över att att han inte är förvånad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar