torsdag 7 juni 2012

Japanska japaner

* De japanska fotgängarnas reaktionstid när ljuset slår om till grönt vid övergångsstället ligger på ca 5 sekunder.

* Nio av tio japanska cyklister borde smörja bromsarna på sin cykel.

* Japaner är sjukt duktiga på att sova på tåg och tunnelbanor. Överallt sitter någon och sover. Ganska djupt ser det ut som. Ofta med mobilen i handen. Och mobilen faller aldrig ur handen på dem. Skillat.

* Japaner tror att ris och curry är västerländsk mat. Men denna curry finns ingen annanstans i världen förutom i Japan. Japansk curry är väldigt speciell.

* Om du frågar en japan efter vägen så är det högst troligt att han följer dig dit du ska snarare än bara pekar åt rätt håll. Kan han inte hjälpa dig så pekar han åt ett random håll hellre än erkänner att han inte vet.

* På japanska hostel tar du av dig skorna inomhus. Absolut inga skor på tatamimattorna!

* Soliga dagar använder japanerna solparaplyer. Mest vanligt bland kvinnorna. I Japan är det fint att vara blek.

* Regnparaplyer är nästan som allmän egendom. Varje hostel har ett gäng så det är bara att låna. Utanför många affärer och restauranger finns paraplyställ. Det är ganska vanligt att låna ett och sen ställa tillbaka någon annanstans när det slutar regna.

* I Tokyo är de väldigt duktiga på att stå till vänster i rulltrapporna. Det är ju trots allt vänstertrafik i det här landet. Men till vår stora förvåning gör de precis tvärtom i Osaka. De står till höger. Say whaaat?

2 kommentarer:

  1. Åh det verkar vara så himla trevligt i Japan :)

    SvaraRadera
  2. Åh, det där med paraplyerna borde verkligen anammas i hela världen! Så fint!

    SvaraRadera