onsdag 20 juni 2012

En uppdatering på reseplanerna

Vi lämnar Beijing på fredag och åker nattåg till PingYao. Inte hardcore hardseat den här gången, utan det blir hard sleeper. PingYao är en liten stad med en av Kinas äldst bevarade stadsmur. Det ska bli en trevlig visit i staden. Vi stannar två nätter innan vi drar vidare till Xi'an.

Utanför Xi'an finns terracottaarmén, så den ska vi givetvis åka och kika på. Här stannar vi i tre nätter. Vi hade egentligen tänkt nöja oss med två, men hittade ett så billigt hostel att vi bestämde oss för att bli kvar en natt till.

Efter Xi'an åker vi till ChengDu. En timme därifrån finns ett naturreservat där de föder upp jättepandor. Om vi ska åka dit och kika på söta pandor i nästan vilt tillstånd? OM vi ska! Det finns tre saker vi inte tänker missa i Kina: Muren, armén och pandorna.

I Chengdu stannar vi lite längre, har hört bra saker om staden. Sen får vi se om vi besöker fler städer i den provinsen (Sichuan), eller om vi tar oss direkt bort till provinsen Yunnan. I Yunnan finns hur många minoriteter som helst, så det ska bli riktigt intressant.

1 kommentar:

  1. Ni måste äta spicy Hotpot i Chengdu! Jättegott, de är kända för sina hotpots :) Pandorna är jättesöta, måste dit i ottan dock eftersom pandorna bara är vakna i typ 1,5-2h på morgonen för att äta, sen går de och lägger sig igen haha :)

    SvaraRadera