torsdag 16 augusti 2012

Resa med stil

Vi hade precis kommit till gaten på Bangkok flygplats och satt oss ner. De börjar ropa på en passagare i högtalarna, och vi inser snart att det är Sebastians namn. Sen mitt. Förvånade och fundersamma går vi fram till personalen. De säger att vi ska få nya boardingkort, nya sittplatser. Vi har blivit uppgraderade till Business Class. Nu skulle vi få lämna Asien och avsluta vårt långa äventyr med stil.

Vi var först in på planet. I business class hade vi stora sköna säten och Sebastian jublar. Dryck serveras innan vi ens lyft. Men - när ska vi lyfta? Vi väntar på ground service. En stor lucka öppnas nedanför våra fönster. Nästan en och en halvtimme efter utsatt tid börjar vi röra på oss. Fast då har Sebastian och jag redan hunnit bli uttråkade så vi somnar. Vaknar igen när vi är uppe i luften och lampan för säkerhetsbälte redan har släckts.

Personalen tar upp vår beställning på dryck. Vi får vita dukar till vårs bord, och stora tygservetter. Riktiga bestick. Kall frukost, varm frukost, frukt, kaffe eller te - allt serveras på riktigt porslin. Borta är platsbesticken och matlådorna i folie. Juicen serveras i glas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar