tisdag 1 november 2011

Besök från svensktalande

Två vänner från Eskilstuna var på besök i slutet av oktober, och vi hittade självklart på massor med skoj. De anlände på torsdagskvällen och stannade i Dublin över natten, för att komma ut till mig i Leixlip efter att jag slutat jobbet på fredagen. Då gick vi ner till byn och käkade på en av pubarna här, Murphy's. På lördagsförmiddagen tog vi bussen in till Dublin och besökte bland annat en park, en katedral (obs, endast Annika gick in, vi andra två stannade utanför!), en rättvisepub och Museum of Modern Art. Sen shoppade vi lite, men inga skor hittade vi, trots att både jag och Annika letade som tokar. Kvällen avslutades på The Church, där vi hittade €10 på golvet och bjöd oss själva på en Bulmers päroncider och en Guinness. Vi åt även supergoda Wraps! The Church är en gammal kyrka som blivit omgjord till bar/restaurang/nattklubb. Skaparen av Guinness gifte sig här, minsann.

På söndagen blev det en bussresa till Casino, Castle och Dublin's north cost. När vi kom tillbaka till stan så tog vi en snabb shoppingtur innan vi åkte hem och beställde pizza. Måndagen bjöd på, hör och häpna, shopping i stan (samt rekordregnet som jag skrev om förra veckan) och sen på kvällen gick vi på teater: 16 possible glimpses. Den var väldigt fin, men lite svårt att hänga med i tidshoppen.



Annika och Ellinor i Phoenix Park. Fler bilder finns i albumet Besökare som ni nog kan hitta om ni klickar på bildspelet här till vänster.


/Eva

1 kommentar:

  1. Åh va skoj. Hoppas verkligen vi kan komma ner sen. Vi har då planer för det iaf. Bara det passar för oss alla :)

    SvaraRadera