söndag 27 november 2011

5 dagar Dublin

När min familj var här för två veckor sen så var det fullt upp. Jag jobbade till 11 på fredagen och mötte dem inne i byn sen. Det spöregnade. Vi tog bussen in till Dublin och kollade lite i affärer. På kvällen satt vi inne på den japanska puben som vi hittat veckan före. Tommy beställe in dumplings och blev inte ett dugg mätt, nej. Fick bli rostade mackor för honom när vi kom tillbaka till Leixlip sen!

Lördagen åkte vi till hamnbyn Howth (utan Sebastian som hade annat för sig). Vi letade restaurang i hundra år - precis som vanligt. I min familj är vi riktigt duktiga på att INTE hitta någonstans att äta. Till slut gav vi upp och gick in på ett café ovanpå en butik. Tommy åt okej pizza, mamma åt en god macka och jag och pappa åt tråkig lasagne. Efter maten så tog vi oss upp på en kulle med utsikt över hela hamnen, och sen vandrade vi ut på piren. Många fina fotografier fick vi till. Ska försöka lägga upp dem den här veckan!


Roligt med att vi gick in på det här cafét: Sandie hade tipsat mig om ett café i Howth med jättegod varm choklad. Det låg upp för en backa, vid en kyrka, ovanpå en butik. Efter 10 minuter inne på cafét så kom jag på att det var just det här cafét som Sandie pratade om! Och så hade vi hamnat där av en slump.

Mindre roligt med att vi gick in på det här cafét: När vi kom ut igen låg där 3 pubar på rad som säkert serverade god mat. Vi vågade inte gå fram och titta efter...


På söndagen var det dags för Hop on Hop off-bussen. Vi hoppade av vid Trinity Collage och tittade in på skolgården där. Sen blev det Merrion Square Park och där vi tittade på stayer i parken och konst utanför. Sedan åkte vi vidare till fängelset, där vi gick en rundtur. Såg lite ut som ett sånt där typiskt amerikanskt fängelse som man ser i filmer. Vi lämnade Dublin ganska tidigt, Sebastian åkte hem och vi andra stannade vid Murphy's i Leixlip och tog en dricka.


Måndagen fortsatte med bussturen. Vi tog oss en rundvandring på det gamla slottet och sen begav vi oss iväg till Guinness Storehouse. Lärde oss om hur man gör Guinnes och lärde oss hur man tappat upp en perfekt pint. Nåja, några av oss i alla fall. En viss bror till mig och vår far gick i förväg, orkade inte vänta i kö och åkte raka vägen upp till Gravity bar för att ta sin pint där istället. Men vi andra, vi fick minsann diplom på att vi hällt upp den perfekta pinten! Tommy och pappa var riktigt avundsjuka efteråt, oja. Vi avslutade kvällen på The Church.

1 kommentar: