söndag 29 januari 2012

Hjulen på bussen snurrar runt

Det ska inte vara lätt att gå av bussarna här. På bussens övervåning finns det kanske sammanlagt 3 stoppknappar, så man måste nästan garanterat resa sig upp för att kunna trycka. Men det är ju förbjudet att stå upp på övervåningen! Hur tänkte de där?

På busshållsplatsen måste du sträcka ut armen och visa busschauffören att du vill åka med. Bra grejer, något vi borde köra med i Sverige också. Det känns ganska naturligt, om du frågar mig. 

Japp. Det var lite om Dublin Bus det. De har även omoderna busskort. Slänga ut €110 och få en pappersbit känns sådär. Fast Länstrafiken i Sörmland är ju inte bättre. 

2 kommentarer:

  1. Ja det där med att sträcka ut armen är faktiskt smart. Fast det gäller att halla koll da, sa man inte missar att bussen är pa ingang, da svischar den bara förbi.

    Är det de där bla-gula korten som gäller eller? Jag har ett sant kort liggande i min planbok fortfarande.

    SvaraRadera
  2. Svar: Ja, helknas! Men nu verkar det bli vinter i alla fall för ett tag. Hoppas den inte stannar för länge...

    Jo det är klart. Fast här i Tyskland är det manga busschaffisar som nästan stannar bara för att det är nagon vid hallplatsen, fram tills de vinkar bort bussen eller skakar pa huvet. Att undvika sant är ju bra, fast det funkar väl bara i Dublin där de har denna "regel" att man maste vinka in bussen.

    SvaraRadera